Pampeliškové kapary

NA CO JSOU DOBRÉ

Zlepšení trávení, zvýšení produkce moči, podpora činnosti ledvin. Milovníci středomořské kuchyně ocení tyto falešné kapary, které kromě pampeliškových poupat vyrobíte také z poupat medvědího česneku, sedmikrásky nebo třeba lichořeřišnice.

Budete potřebovat:

- 200 g pevných pampeliškových poupat
- 50 ml 8% octa
- 150 ml vody
- 1–2 lžičky soli

Postup:

Vybírejte opravdu pevná a krásná poupata. Ta pak vrstvěte se solí do skleniček, které poté uzavřete. Nechejte je jeden den odpočívat, občas jimi protřeste. Druhý den svařte ocet s vodou na nálev, zalijte jím odleželé „kapary“, zavíčkujte a zavařte po dobu 20 minut. Kapary najdou své využití ve středomořské kuchyni – na pizzu, italské risotto, do salátů, na těstoviny i jako příloha k masovým a rybím pokrmům.