Recept na guláš z pýchavek

pychavka 2

Pýchavek je na podzim vždycky plný les. Zkoušeli jste z nich ale někdy dělat guláš? Že ne? Tak zkuste a uvidíte, jak chutný je!

Budete potřebovat:

  • 500 g pýchavky
  • 1 velkou cibuli
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžičku sladké mleté papriky
  • 1 kostku vývaru (může být hou­bový)
  • kmín, pepř, sůl
  • 4 dcl vody

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pýchavky očistíme a na­krájíme na nudličky silné asi 1 cm. Rozpálíme olej v kastrolu, přidá­me cibulku a za stálého míchání restujeme, dokud nezezlátne. Pak přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Když je nahnědlá, vhodíme pýchav­ku, zamícháme, osolíme, opepří­me a vmícháme mletou papriku. Na směs nadrobíme kostku vývaru a vše zalijeme 4 dcl vody. Pořád­ně promícháme, aby se netvořily hrudky. Přiklopíme a za občasného míchání dusíme, dokud pýchavka nezměkne. Podáváme s těstovinou nebo s chlebem, guláš můžeme na talíři ozdobit lžičkou zakysané smetany.


Více najdete v Bylinkách, objednejte si předplatné (dárkový certifikát v pdf ke stažení)
objednat

banner BR1112

Domácí bylinkárna, unikátní dárek, více zde:

bylinkarna bila wide

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení