Recept na pýchavkovou polévku

pychavka uzka

Pýchavka má vynikající nutriční hodnoty, příjemnou chuť a vůni. Dá se konzumovat na mnoho způsobů, je možné ji použít v klasických pokrmech místo masa i tam, kde se používají jiné druhy hub. Můžete s námi vyzkoušet pýchavkovou polévku:

Budete potřebovat:
• 250 g pýchavky
• 2 brambory
• 2 stroužky česneku
• 1 kostku bujónu
• 2 lžíce oleje
• 3 lžíce hladké mouky
• 200 ml smetany na vaření
• 1 litr vody
• pepř, kmín, sůl

Postup:
Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na jemné plátky, brambory na kostičky 1x1 cm, pýchavku na kostičky trochu větší, asi 1,5x1,5 cm. Rozpálíme v hrnci olej, přidáme cibulku a smažíme do zlatova. Pak vsypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Přisypeme na kostičky nakrájenou hlívu, promícháme, přidáme brambory, osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Zalijeme vodou, rozdrobíme do ní bujón a vaříme, dokud pýchavka i brambory nezměknou. Na závěr vlijeme smetanu, a ještě krátce povaříme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení