Recept na pýchavkovou polévku

pychavka uzka

Pýchavka má vynikající nutriční hodnoty, příjemnou chuť a vůni. Dá se konzumovat na mnoho způsobů, je možné ji použít v klasických pokrmech místo masa i tam, kde se používají jiné druhy hub. Můžete s námi vyzkoušet pýchavkovou polévku:

Budete potřebovat:
• 250 g pýchavky
• 2 brambory
• 2 stroužky česneku
• 1 kostku bujónu
• 2 lžíce oleje
• 3 lžíce hladké mouky
• 200 ml smetany na vaření
• 1 litr vody
• pepř, kmín, sůl

Postup:
Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na jemné plátky, brambory na kostičky 1x1 cm, pýchavku na kostičky trochu větší, asi 1,5x1,5 cm. Rozpálíme v hrnci olej, přidáme cibulku a smažíme do zlatova. Pak vsypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Přisypeme na kostičky nakrájenou hlívu, promícháme, přidáme brambory, osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Zalijeme vodou, rozdrobíme do ní bujón a vaříme, dokud pýchavka i brambory nezměknou. Na závěr vlijeme smetanu, a ještě krátce povaříme. Podáváme s celozrnným pečivem.

A pro případ, že byste se naším výborným gulášem přejedli, tu pak máme bylinný čaj na trávení :)

Více - bylinný čaj na trávení

zaludek