Rok krysy

Tento článek sice již vyšel v lednovém Happysunu, není ale na škodu si text připomenout dnes, v době postkaranténní a podívat se na svět trochu z nadhledu.

Jak se připravit na rok 2020

Text: Zuzana Zeidlerová

Podle tabulek starých čínských mistrů mají každý rok, sezóna, měsíc, den, a dokonce i hodina svoji vlastní osobitou energii. Tyto energie vycházejí z teorie pěti prvků a také charakteristiky znamení čínského zvěrokruhu. Jednotlivá znamení a prvky propůjčují danému roku, měsíci, dni či hodině své osobité vlastnosti.

Je dobré tyto energie znát, přizpůsobit se jim a využívat jejich sílu a potenciál. Nejdůležitější z dlouhodobějšího hlediska a také z hlediska plánování je pro nás využívání zejména energie roku a také energie jednotlivých měsíců. Ty nám mohou velmi usnadnit naši práci a s jejich pomocí můžeme šetřit naší vlastní energii. Využijte tedy tohoto umění práce s energiemi i při svém plánování aktivit v letošním roce, kterému bude vládnout Kovová Krysa.

Cyklus energií se dělí do pěti prvků či fází (Dřevo, Oheň, Země, Kov a Voda). Dvě z těchto fází mají rostoucí tendenci (energie Dřeva a Ohně) a velkou sílu, kterou bychom měli využít hlavně pro začátek, rozjezd, rozvoj či prezentaci svých aktivit.

Další dvě fáze mají tendenci klesající (energie Kovu a Vody).
V průběhu fáze Kovu a Vody dochází k silnému poklesu a energie zvenčí nám nedávají téměř žádnou podporu. Pokud jsme v tomto období hodně aktivní, musíme využívat z velké části svou vlastní energii, čímž se však velmi vyčerpáváme a může dojít k oslabování imunity či různým nemocem.

A pak zde máme také mezifázi, jež je mezi růstem a klesáním (předěl mezi působením jednotlivých elementů) a která vytváří rovnováhu – jedná se o energii Země. Její fázi se říká taky tzv. mezidobí Země a toto období je vhodné využít k tomu, abychom se zastavili, ohlédli se za uplynulým obdobím, zhodnotili ho a případně upravili plány na období další.

Nejvíce aktivit, hlavně těch náročnějších, si tak naplánujte na jaro a léto, kdy vládnou energie Dřeva a Ohně. Méně náročné činnosti, dodělávky, kontroly, hodnocení pak ideálně na podzim, kdy vládne energie Kovu. V období zimy, tedy vlády energie Vody, jsou pak okolní energie opravdu velmi slabé a vy byste již neměli být téměř vůbec aktivní, rozjíždět něco nového či se věnovat nějakým náročným činnostem. Měli byste se věnovat hlavně odpočinku, regeneraci a nabíráni sil pro další rok. Doporučuji udělat si více detailní plán minimálně na první čtvrtrok či půlrok a zbytek můžete postupně ladit a upravovat, třeba právě v období mezidobí Země.

Celý text je ZDARMA v aplikaci Šamazon, stahujte zde: STÁHNOUT

rokkrysy-ipad