Vychází nové číslo magazínu Bylinky, dárek pro přepdlatitele...

Studentská jídla, rychle, snadno, zdravě a levně!

banner FB ZR82

Originální vege dobroty, které najdete na stránkách magazínu Zdravé recepty (vychází online), připravil speciálně pro Bylinky revue šéfkuchař Karel Bis. Karel říká, že tato jídla hravě zvládne student s omezeným rozpočtem i kuchař začátečník.

Karel Bis vegan @bis.tro

BUTTON STAHNOUT

Stáhnout: Zdravé recepty jsou v naší apce Šamazon


Brambory s olivovým tofu a bylinkami

Doba přípravy 45 minut, 4 porce

1 kg menších nových brambor
300 g oliv
2x bílé tofu (lepší měkké, ne moc suché)
4 lžíce olivového oleje
hrst bazalky
hrst petržele
sůl
2 stroužky česneku
pepř
citron
jarní cibulka

1. Brambory důkladně očistíme a dáme vařit do osolené vody.

2. Bílé tofu si rozmačkáme do misky, přidáme polovinu oliv, olivový olej, bylinky a česnek.Vše společně rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme, citronovou šťávou, solí a pepřem.

3. Brambory rozmačkáme na talířy, na ně dáme rozmixované tofu, olivy a nakrájenou cibulku.

brambory 800

Pohankové plačinky s fazolemi a kešu krémem

Doba přípravy 40 minut, 2 porce

200 g pohankové mouky
400 ml vody
sůl
olej
1 plechovku fazolí v rajčatové omáčce
baby špenát
50 g kešu
100 ml vody
sůl
stroužek česneku
lžíci citronové šťávy
2 lžíce lahůdkového droždí
pepř

1.V mixéru si rozmixujeme pohankovou mouku s vodou a solí. Vznikne řídké těstíčko, ze kterého na oleji smažíme palačinky.

2.Kešu krém si připravíme také v mixéru. Společně dohladka rozmixujeme kešu s vodou, česnekem, citronovou šťávou a lahůdkovým droždím. Dochutíme solí a pepřem.

3.Palačinky plníme fazolemi, špenátem a kešu krémem.

palacinky 800