Výklad karet: I mariášové karty dovedou poradit, když víte, jak na to!

banners ALL marias

Co k tomu budete – kromě karet samozřejmě – potřebovat? Především správnou směs intuice a rozumu, soustředění a logické myšlení, díky kterému dovedete nalézat vztahy mezi jednotlivými kartami a situace, na kterou se člověk ptá.

A co jsou vlastně ty otázky, se kterými se můžete na karty obrátit? Můžete nahlédnout do budoucnosti, vyhodnotit si různé možnosti, které před vámi stojí, ať už se jedná třeba o potenciální partnery, zaměstnání nebo obory studia, a tak třeba získat další argumenty pro důležité rozhodování.

Na co se lidé ptají?

Lidé zpravidla hledají odpovědi na otázky spíše prozaické a konkrétní – jak se mají zachovat v lásce a ve vztahu, jak řešit potíže s nevěrou, jak si poradit s komplikacemi v práci nebo při studiu, jak naložit s majetkem, co jim přinese úřední jednání nebo soud. Všechny otázky však směřují k jednomu, a to je pravdivá odpověď, protože v kartách skutečně pravdu lze najít.

Také lze prostřednictvím karet získat vhled do skrytých přání a tužeb, odhalit emoce, které člověk nedává najevo, nebo vztahy, o kterých se nemluví. A když se budete výkladu karet věnovat delší, dobu, zjistíte, že se tím prohlubuje a kultivuje vaše intuice, že jste vnímavější a citlivější a vaše zvláštní schopnosti se posilují. Toto posilnění můžete ještě dále navýšit za pomocí bylinných čajů, které budou vaši mysl udržovat v klidu a harmonii.

Více - antistresový bylinný čaj

5681_antistresovy

Jak vykládat?

V mariáškách máme 32 karet. Jsou zde čtyři barvy – zelené, červené, kule a žaludy. V každé barvě je obsaženo 8 karet – eso, král, svršek, spodek, desítka, devítka, osmička a sedmička. Vykládají se obyčejně tři, pět nebo sedm karet, podle toho, na jak dlouho do budoucnosti chceme nahlédnout. Tři karty nám ukážou půl roku až rok, pět karet tři roky, sedm karet dohlédne až na pět let.

Je důležité, v jakém pořadí se karty táhnou – ta, kterou vytáhnete jako první, je karta hlavní, která udává směr a kolem které se všechno točí. Ostatní karty ji doplní a rozvíjejí její význam. Může se také stát, že význam karet bude působit protichůdně – to ukazuje na skutečnost, že jsou ve hře vlivy, které mohou mít velký význam, ale ještě neudaly směr. Až když se rozhodne, karty řeknou více.

Karty mají různým význam podle toho, jaké další karty kolem nich leží. Žádná z karet není vyloženě negativní. Význam výkladu je ovlivněn mnoha činiteli a i karta, jejíž primární význam není stoprocentně pozitivní, nám ukazuje, jaké výzvy nebo utkání nás čekají.

Nejdříve zamíchat, potom rozložit

Osoba, která pokládá otázku a chce nahlížet do budoucnosti, míchá vždy karty sama, vlastnoručně. Dotykem se totiž přenese vnitřní energie člověka do karet a ony potom mohou lépe poradit.

Zamíchané karty rozprostřete na stole obrázkem dolů. Neměly by ležet na sobě nebo se výrazně překrývat. Jedině tak může každá karta upoutat pozornost tazatele, aby si vybral právě ji.

Když jsou karty rozložené, je čas na dotaz. Tazatel jej může vyslovit nahlas nebo si jej jen pomyslet, na tom nezáleží. Samozřejmě, pokud vykladač otázku slyší, bude se mu lépe hledat odpověď. Dotaz by měl být zformulován jednoznačně a konkrétně. Jen takový dotaz přinese také jednoznačnou a konkrétní odpověď.

Když je dotaz položený, táhne tazatel nebo vykladač levou rukou tři karty. Položí je obrázkem nahoru vedle sebe v pořadí, v jakém byly vytaženy. Je možné táhnout také pět nebo sedm karet, podle toho, na jak dlouho dopředu do budoucnosti chcete nahlédnout.

---

Celý článek vyšel v Dobromyslu 8, tady si článek můžete prohlédnout:


Výklad karet: I mariášové karty dovedou poradit, když víte, jak na to!

banners ALL promo3DO