Akční cena předplatného Bylinky revue jen 799 Kč! Platí tento měsíc.

Fialová kukuřice - Maiz Morado

Kód: SPS245M1000 SPS245M100 SPS245M250 Zvolte variantu
Neohodnoceno
1 299 Kč 159 Kč 373 Kč od 159 Kč
Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Zvolte variantu
Varianta
Kukuřice pochází z Ameriky, z peruánských And, kde byla vypěstována z planých rostlin. Kukuřici pěstovali američtí indiáni již před 5 000 lety. Dnes se pěstuje všude v Evropě, ale největším pěstitelem na světě zůstaly Spojené státy. Kukuřice zde prodávaná...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kukuřice pochází z Ameriky, z peruánských And, kde byla vypěstována z planých rostlin. Kukuřici pěstovali američtí indiáni již před 5 000 lety. Dnes se pěstuje všude v Evropě, ale největším pěstitelem na světě zůstaly Spojené státy. Kukuřice zde prodávaná pochází z Peru.

Fialová kukuřice je nejčastěji využívána jako prostředek k udržování zdraví močového ústrojí a zažívacích funkcí. Močové ústrojí je názvem pro celou skupinu dutých orgánů, od ledvin až po močovou trubici. Fialová kukuřice taktéž přispívá k udržení zdraví srdce.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích fialové kukuřice na váš organismus. Informace o působení si můžete dohledat v herbáři.

Dávkování a způsob přípravy: Jednu čajovou lžičku prášku denně rozmíchat ve vodě, mléku nebo ovocné šťávě a vypít, nejlépe ráno při snídani. Pro zvýšení nutriční hodnoty možno přidat všude tam, kde se používá kukuřičná mouka.

K výrobě fialové kukuřice od Salvia Paradise® se používají kukuřičné klasy, proto je tak temně fialová a obsahuje více látek. Na trhu se nachází i mouka z kukuřičných zrn. Zrno má však fialovou pouze slupku, po namletí je tedy prášek ze zrn světlý. Mouka z kukuřičných klasů je 3× dražší nežli ta ze zrn, několikanásobně však účinnější.

Náš tip: Ve vodě připravený nápoj smíchat s ananasovým džusem cca 1 : 1, přidat špetku skořice, zamíchat a podávat.

TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu