Akční cena předplatného Bylinky revue jen 799 Kč! Platí tento měsíc.

Jujube - cicimek datlový s peckou

Kód: SPS1119M50 SPS1119M1000 SPS1119M100 SPS1119M200 SPS1119M500 Zvolte variantu
Neohodnoceno
69 Kč 829 Kč 109 Kč 199 Kč 456 Kč od 69 Kč
Skladem (> 5 ks) Skladem (5 ks) Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Skladem (> 5 ks) Zvolte variantu
Varianta
Jujube s peckou! V TCM jujube plod tradičně užívaný do ovocného čaje i s peckou. Ziziphus zizyphus neboli jujube je tradiční čínská rostlina produkující chutné plody. Dokonce je řazen mezi nejstarší užívané ovoce tradiční čínské medicíny. Cicimek se užívá...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jujube s peckou! V TCM jujube plod tradičně užívaný do ovocného čaje i s peckou.

Ziziphus zizyphus neboli jujube je tradiční čínská rostlina produkující chutné plody. Dokonce je řazen mezi nejstarší užívané ovoce tradiční čínské medicíny. Cicimek se užívá déle než 4 000 let. Je zajímavé, že cicimek začal být západní medicínou zkoumán teprve nedávno. Na projev jujube stačí jedno balení na osobu, jež je odměřenou dávkou na tři týdny.

Sušené plody jujube mají lahodnou nasládlou jemně navinulou chuť – je podobná chuti datlí.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích těchto plodů na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční použití: 10 g denně se konzumuje přímo či se nařezané jujube přidává jako dochucovací sladicí složka do čaje. Denní dávku je vhodné rozdělit do dvou částí. Jeden vypeckovaný plod jujube váží cca 3,3 g.

Nutriční hodnoty:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

1 177 kJ/281 kcal

Bílkoviny

4,72 g

Tuky

0,5 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0 g

Sacharidy

72,52 g

- z toho vláknina

6 g

Sodík

5 mg

Občas se na plodech vyskytuje bílé ojínění, toto není závadné, jedná se o krystalizaci cukru a kyseliny citrónové vlivem tlaku (při vakuovém balení nebo skladování většího množství na sobě). Od plísní je toto ojínění snadno rozpoznatelné letmým olíznutím jazykem, kdy je cítit vynikající sladkokyselá chuť. Hovoříme zde samozřejmě o cukrech a kyselině přirozeně se vyskytujících v plodech. Plody neobsahují žádná aditiva.

Sušené ovoce jednodruhové

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu a pro individuální užití