Detoxikační den s pomelem

Cítíte se po zimě unavení, pomalí a vyčerpaní? Zkuste si dát jeden detoxikační den s pomelem. Dostanete do těla vitamíny, minerály a spoustu zdravé vlákniny a uvidíte, že se budete hned cítit líp. Jak na to?

pomelo

Ukázka článku z Bylinek: Během detoxikačního dne budete mít 5 jídel, ve kterých budete konzumovat především zdravé pomelo, zeleninu (ledový salát) a lehké bílkoviny – kuřecí maso nebo rybu, podle toho, na co máte chuť. Nezapomínejte ani na bifidogenní bakterie na podporu zažívání, které dodáte jogurtem. Snažte se jíst zhruba po 3 hodinách a jídlo si tak rozložit do celého dne, neměli byste hladovět.

Je potřeba vypít 1,5 – 2 litry tekutin, ideálně vodu nebo vodu s citrónem. Kdyby vám bylo vzhledem k počasí chladno, můžete mít vodu vlažnou nebo zařadit do pitného režimu dobrý ovocný čaj.

Co budete potřebovat:

  • 2 pomela (nezapomeňte jednotlivé dílky před konzumací zbavit průhledné blány, která je nahořklá)
  • 1 ledový salát
  • 300 gramů kuřecího masa nebo 400 gramů ryby (může být filé)
  • 300 ml kvalitního bílého jogurtu
  • olivový olej, citrón na zálivku do salátu

Jídelníček

Snídaně: celozrnné pečivo s bílkovinou (kvalitní šunka, sýr, vejce), džus, káva nebo čaj

Svačina: půl pomela

Oběd: plátek 150 gramů kuřecího masa nebo 200 gramů ryby, k tomu ledový salát s půlkou pomela (můžete si ho ochutit dobrou zálivkou z olivového oleje a citrónové šťávy)

Svačina: půl pomela a 150 ml jogurtu

Večeře: plátek 150 gramů kuřecího masa nebo 200 gramů ryby, k tomu ledový salát s půlkou pomela (můžete si ho ochutit dobrou zálivkou z olivového oleje a citrónové šťávy). Po večeři jako dezert 150 ml jogurtu na dobré trávení.

Hlady trpět určitě nebudete, a kdyby bylo jídla na vás moc, jednoduše si dejte menší porci. Každý je zvyklý na svoje dávky jídla, takže se přizpůsobte svým zvyklostem. A možná budete příjemně překvapení, jak pomelo báječně ladí s ledovým salátem a lehkým masem. Dobrou chuť!


Již nadcházející číslo magazínu Bylinky revue je celé věnovánu imunitě a jak porazit nebezpečné koronaviry. Nenechte si jej ujít:
objednat