Kapr na čerstvých bylinkách
Vyzkoušejte lahodný recept na kapra s čerstvými bylinkami, který okouzlí svou jednoduchostí a svěží chutí. Filety kapra připravené s vůní tymiánu a petržele se marinují v citronové šťávě a olivovém oleji, což jim dodává jemnou chuť s nádechem středomoří. Po opečení do zlatova se podávají s plátkem citronu a případně i se zakysanou smetanou s mátou pro osvěžující zakončení. Tento recept je ideální volbou pro všechny, kdo ocení spojení ryby s bylinkami a lehkou přílohou.
Přísady:
- 600 g filátek z kapra
- 1 hrst sekané kudrnky a tymiánu
- sůl
- pepř
- citron
- olivový olej na pokapání ryby
- olivový olej na smažení
Příprava:
Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout. Kapra pak obalíme čerstvými bylinkami. Filátka opékáme kůží dolů, pozvolna, aby se propekly; podáváme je s plátkem citronu či limetky. Podle chuti můžeme každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smí- chané s jemně nasekanou mátou.
Zdroj: archív Bylinky revue