Dárek předplatitelům, nástěnný kalendář 2025

Kapr na čerstvých bylinkách

kapr s bylinkami

Vyzkoušejte lahodný recept na kapra s čerstvými bylinkami, který okouzlí svou jednoduchostí a svěží chutí. Filety kapra připravené s vůní tymiánu a petržele se marinují v citronové šťávě a olivovém oleji, což jim dodává jemnou chuť s nádechem středomoří. Po opečení do zlatova se podávají s plátkem citronu a případně i se zakysanou smetanou s mátou pro osvěžující zakončení. Tento recept je ideální volbou pro všechny, kdo ocení spojení ryby s bylinkami a lehkou přílohou.

Přísady:

  • 600 g filátek z kapra
  • 1 hrst sekané kudrnky a tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • citron
  • olivový olej na pokapání ryby
  • olivový olej na smažení

Příprava:

Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout. Kapra pak obalíme čerstvými bylinkami. Filátka opékáme kůží dolů, pozvolna, aby se propekly; podáváme je s plátkem citronu či limetky. Podle chuti můžeme každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smí- chané s jemně nasekanou mátou.

Zdroj: archív Bylinky revue

 

banner BR1024