Léčivá rybí pomazánka od tety Nadi. Příběh ze života.

blog_casopisy_duben1

Moje teta Naďa je příjemná a vynalézavá dáma, která je už léta sezdána se strýcem Radkem. Strýc nikdy nebyl žádná veselá kopa, vždycky se nám jevil jako morous, se kterým dovedla vyjít jen teta, a to pouze při aplikování vysoce rozvinuté taktiky a strategie. Když však strýce začaly pronásledovat úporné bolesti zad, soužití s ním se změnilo v noční můru a i manažersky obratná teta situaci přestala zvládat.

Napřed uvažovala o tom, že se odstěhuje, později o tom, že ho přetáhne lopatou nebo jiným pracovním nástrojem - a tím vyřeší problém radikálně a navždy. Ale protože má strýce ráda a dobře ví, že strýc má rád rybí pomazánku, nakonec připadla na řešení, které do jejich manželství zase vrátilo klid a pohodu.

Objevila recept na léčivou variantu pomazánky, po které strýc vždy pocítil znatelnou úlevu od bolesti a na jeho tváři se dokonce začal objevovat do té doby jen zřídka vídaný blažený úsměv. Do rodinné historie vstoupila scéna, kdy strýc, nasycený pečivem hojně namazaným léčivou lahůdkou, leží na gauči, hladí si bříško, má slastně přivřené oči a šeptá blaženě: „No toto, no toto…“
Když blokáda zad pominula, teta ho začala krmit zase už jen tou obyčejnou pomazánkou, která u něj žádnou euforii nevyvolává, a věci se vrátily k normálu. Ale ta kouzelná, léčivá varianta je pořád v záloze, kdyby něco. Víme o ní!

Léčivá rybí pomazánka od tety Nadi

Budete potřebovat:

2 konzervy tuňáka v oleji
1 cibuli
4 lžíce majonézy
2 – 3 lžíce konopného másla s léčivým konopím
citrónová šťáva
sůl, pepř

Postup:

Cibuli nakrájejte hodně nadrobno, konzervy s tuňákem otevřete a nechte okapat, abyste se zbavili oleje. V misce našlehejte změklé máslo s majonézou, až se obě složky dobře propojí. Přidejte nakrájenou cibuli a okapaného rozmačkaného tuňáka. Toho pokapejte citrónovou šťávou. Potom všechno dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Ihned namažte na pečivo, ideálně na celozrnné (když se pomazánka nechá dlouho stát, může zřídnout). Můžete dozdobit rajčátkem nebo okurkou, podle chuti.

Jarka Kovaříkova

---
Již nadcházející číslo magazínu Bylinky revue je celé věnovánu imunitě a jak porazit nebezpečné koronaviry. Nenechte si jej ujít:
objednat

BR-0420-800

Dárky, semínka konopí nebo velká kniha Vegetarián

IMG_4189_1