Recept na bezinkovou marmeládu

bezinky 2

Černý bez roste všude a dá se z něj dělat výborná marmeláda, na kterou vám zde přinášíme recept. Nezapomeňte však na rčení, které říká „před heřmánkem smekni, před bezem klekni“ – bezinky musíte totiž před konzumací tepelně upravit nebo usušit, jinak hrozí otrava!

Budete potřebovat:

  • 2 kg bezinek
  • 2 kg jablek
  • 1 kg cukru
  • 1 balíček Gelfixu
  • 1 citrón

Postup

Bezinky operte a otrhejte ze stopek, jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte nahrubo nebo na plátky. Gelfix smíchejte s 10 lžícemi cukru a vše promíchejte s ovocem, až pustí šťávu. Potom uveďte do varu a vařte 5 minut. Poté vmíchejte zbylý cukr a vařte 15 minut. Plňte do dobře vymytých skleniček, které uza­vřete a nechte vychladnout dnem vzhůru.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení