Recept na dušené artyčoky na italský způsob

artycoky 2

 

Potřebujete trochu osvěžit váš jídelníček? Zkuste artyčoky – zeleninu u nás poměrně nevšední, ovšem oblíbenou hlavně ve francouzské a italské kuchyni. Máme pro vás recept na artyčoky s těstovinami na italský způsob.

Budete potřebovat:

  • 4 artyčoky
  • 0,8 l vody
  • 2 menší citróny
  • 3–4 stroužky česneku
  • skleničku suššího bílého vína
  • 3 snítky zelené petrželky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, bílý pepř

Postup

Artyčoky obereme – zbavíme je tuhých vnějších listů a necháme pouze srdíčka. Ta dáme marinovat do vody, do které jsme vymačkali šťávu z citrónů a nakrájeli do ní i vymačkané citróny. Trochu citrónové šťávy si dáme stranou, použijeme ji později. Artyčoky marinujeme asi půl hodiny. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek. Chvilku restuje­me, dokud nezezlátne.

Srdíčka artyčoků vyjmeme z ma­rinády, vymačkáme a nakrájíme na plátky silné asi 1–2 cm. Potom je přidáme k česneku a restuje­me. Osolíme, opepříme, přidáme odloženou citrónovou šťávu a víno, podlijeme 1 dcl vody a dusíme do­měkka. Potom odklopíme, a ještě chvilku restujeme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení