Recept na houbový štrůdl

strudl 2

Víte, že se štrůdl dá dělat i z hub? A je vynikající! Můžete si ho zkusit upéct sami, máme pro vás totiž skvělý recept!

Budete potřebovat:

  • 1 balíček lístkového těsta (400 g)
  • 500 g očištěných hub
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce vody
  • 1 velké vejce nebo 2 malá
  • sůl, pepř, kmín

Postup

Lístkové těsto vyndejte z chlad­ničky, a nechte změknout. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, houby na kostičky asi 1x1 cm. V kastrolku rozehřejte olej, zpěňte na něm cibulku a restujte ji, dokud nezezlátne. Potom přidejte hou­by, osolte a přidejte pepř a kmín. Zamíchejte, mírně podlijte vodou, zakryjte a duste, dokud nejsou houby měkké. Potom sundejte po­kličku a za stálého míchání nechte na slabém ohni odpařit případnou tekutinu. Houbová směs musí být hustá, bez kapaliny, aby nám neroz­máčela těsto.

Těsto rozdělíme na dvě části a postupujeme jako při přípravě klasického štrůdlu. Na válu nebo stole posypaném hladkou moukou je rozválíme na tenkou placku obdélníkového tvaru, doprostřed poklademe polovinou hub, dobře zabalíme a přeneseme na pečící plech. Doporučujeme na pečení použít pečicí papír, ušetříte si práci s drhnutím plechu. Stejně postu­pujeme s druhou polovinou těsta i houbové směsi. Zabalené štrůdly potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 45–50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Můžeme podávat teplé, vlažné i studené, vždycky udělají radost.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení