Recept na omeletu s černou ředkví

omeleta 2

Černá ředkev je silné přírodní antibiotikum a antivirotikum, takže pokud jste nachlazení nebo máte chřipku, tahle omeleta vás rozhodně povzbudí!

Budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ černé ředkve
  • 1 menší cibuli
  • 1 lžíci strouhanky
  • 2 lžíce vody
  • pepř, sůl

Postup

Cibuli a ředkev oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a ředkev na plátky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a vložíme na něj cibuli. Orestujeme ji dozlatova a potom přidáme plátky ředkve. Osolíme a opepříme a opékáme, až řed­kev změkne. Mezitím do hrnku vyklepneme vajíčka, přidáme 2 lžíce vody a strouhanku, sůl a pepř a všechno rozkvedláme. Když je ředkev s cibulí měkká, dáme ji stranou a na pánev přidáme zbylý olej. Znovu rozehřejeme a když je pánev rozpálená, nalijeme na ni vajíčko­vou směs. Pečeme z jedné strany a když je zespoda opečená, otočíme ji a opékáme z druhé strany. Potom na polovinu omelety navršíme ředkev s cibulí, přeložíme přes ni druhou půlku, chvilku prohřívá­me a potom přesuneme na talíř. Můžeme ozdobit zelenou cibulkou nebo rajčátky. Podáváme s čerstvým chlebem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení