Vychází nové číslo magazínu Bylinky, dárek pro přepdlatitele...

Recept na omeletu s černou ředkví

omeleta 2

Černá ředkev je silné přírodní antibiotikum a antivirotikum, takže pokud jste nachlazení nebo máte chřipku, tahle omeleta vás rozhodně povzbudí!

Budete potřebovat:

  • 2 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ černé ředkve
  • 1 menší cibuli
  • 1 lžíci strouhanky
  • 2 lžíce vody
  • pepř, sůl

Postup

Cibuli a ředkev oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a ředkev na plátky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a vložíme na něj cibuli. Orestujeme ji dozlatova a potom přidáme plátky ředkve. Osolíme a opepříme a opékáme, až řed­kev změkne. Mezitím do hrnku vyklepneme vajíčka, přidáme 2 lžíce vody a strouhanku, sůl a pepř a všechno rozkvedláme. Když je ředkev s cibulí měkká, dáme ji stranou a na pánev přidáme zbylý olej. Znovu rozehřejeme a když je pánev rozpálená, nalijeme na ni vajíčko­vou směs. Pečeme z jedné strany a když je zespoda opečená, otočíme ji a opékáme z druhé strany. Potom na polovinu omelety navršíme ředkev s cibulí, přeložíme přes ni druhou půlku, chvilku prohřívá­me a potom přesuneme na talíř. Můžeme ozdobit zelenou cibulkou nebo rajčátky. Podáváme s čerstvým chlebem.