Recept na bazalkové pesto

pesto2

Bazalku známe především jako koření nebo přísadu do jídel, ale je to také léčivá bylinka. Rozšířila se z jižní Asie, dnes je ovšem rozšířená a vyhledávaná po celém světě. Velice si ji oblíbili staří Řekové, kteří ji používali jako lék při uštknutí štírem nebo hadem, a ohromnou oblibu od nich později převzali i starověcí Římané. Bazalka je zajímavá i svojí vůní, a proto má využití i při výrobě parfémů.

Budete potřebovat:

  • 1 l omytých čerstvých bazalkových lístků
  • 3 lžíce pražených ořechů kešu nebo piniových oříšků (dají se nahradit mandlemi nebo slunečnicovými semínky)
  • 6 lžic nastrouhaného parmazánu
  • 2 velké stroužky česneku
  • 120 ml kvalitního olivového oleje

Postup:

Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme dohladka. Plníme do sklenic a skladujeme v lednici, kde by mělo pesto vydržet i několik týdnů. Můžeme je i zmrazit. Je vynikající přísadou například k těstovinám nebo do salátů s rajčaty a mozzarelou (caprese).


Časopisy a knížky Bylinky revue

Prostřednictvím knížek Bylinky revue pomáháme čtenářům dosáhnout soběstačnosti v přírodním léčení a zdravém životním stylu bez nutnosti častých návštěv lékaře a užívání chemických léků.

objednat

Bylinky revue jsou pravidelné knížky, přinášející radost a zároveň jedinečné informace ze světa bylinek. Najdete v nich tradiční a dávno zapomenuté znalosti našich předků i poslední poznatky dnešní vědy.

Bylinky vychází měsíčně a dostanete je do své schránky s poštovným ZDARMA. Možná je také seženete v některých prodejnách tisku, ale upřímně řečeno, snažíme se v nelehké době povznášet ducha kvalitním čtením a výhodnější je pro nás i pro vás předplatné. Děkujeme!

banner-blog-shoptet-BRSUBS

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení