Náramky z dračího achátu a jejich barvy

Dračí achát slouží jako uzemňovací kámen, který nám dodává tělesnou, rozumovou a citovou rovnováhu. Pomáhá nám soustředit se a probouzí v nás velkou sílu. Výborný je jako ochranný kámen pro malé děti. V citové rovině nám pomáhá k překonání negativních pocitů a navozuje pocit bezpečí a jistoty, jelikož odstraňuje vnitřní napětí. Posiluje také lásku k sobě samému.

Jeho hlavní léčebné využití je, že stabilizuje auru, léčí oči, žaludek, pokožku a dělohu. Příznivě posiluje imunitní systém a čistí naší lymfu. Navíc také regeneruje všechny naše orgány v těle.

>> NÁRAMKY ZDE

nAA__ramek-web


Černá barva
Černá, barva tmy, pohlcuje negativní energii. Obecně je to barva temného tajemství, tabu a magie. Černé mraky plné deště přináší životodárnou vláhu a úrodnou zemi. Na fyzické úrovni tato barva odstraňuje vše toxické. A proto je i černá barva očistná a vysoce detoxikační. Černá barva se doporučuje používat pro posílení imunity a očištění lymfatického systému. Černý náramek z dračího achátu napomáhá k uvolnění hlubokých psychických bloků, blahodárně působí při silných pocitech melancholie či při nervozitě a přispívá také k odstraňování napětí.

Modrá barva
Modrá uvolňuje a zklidňuje, přináší klid, ztišení a zpomalení. Má schopnost snižovat krevní tlak. Tlumí zánětlivé procesy, alergie, zlepšuje spánek. Modrá je spojená s komunikací, krkem a vyjadřováním. Pomáhá nám vyjádřit naše myšlenky a pocity. Je to barva hledání naší cesty, navrací nám naší víru v sebe sama, pomáhá nám rozhodovat se. Je to barva volnosti a neomezených možností. Světle modrá barva je spojována s pátou čakrou, což je čakra komunikace a má starosti komunikaci a projevy vůle v životě. 

Růžová barva
Růžová se spojuje s láskou a vztahy a má výrazně uklidňující efekt. Symbolizuje krásu, ladnost, ženskost, nevinnost, volnost. Symbolizuje lásku, náklonnost a oddanost v srdeční úrovni, bez pudové smyslnosti. Je to barva jemnosti, oddanosti, jemného způsobu života, zdrženlivé elegance, slavnostních nálad a sentimentálních citů.

Žlutá barva
Působí inspiračně a pomáhá k vizualizaci. Se žlutou barvou se spojuje optimismus, veselost, harmonicky vyrovnaný životní postoj. Je barvou štěstí, moudrosti a představivosti, umožňuje provádět změny uvnitř sebe. Žlutá barva je také spojována s třetí čakrou, která je sídlem naší vůle a má na starosti citové vazby a mentální pochody.

Červená barva
Červená je barvou tepla, lásky, vášně, síly, optimismu, životní energie, akce, rozhodnosti. Je to barva, která zvyšuje krevní tlak i tep a urychluje náš metabolismus. Je to barva ohně a krve a i proto je spojená s životem. Červená barva je také spojována s první čakrou, která je spojená se zemí a její energií. Je spojena s prožíváním nejzákladnějších aspektů existence života.

Bílá barva
Bílá barva představuje čistotu, nevinnost, upřímnost, přímost, svěžest, spolehlivost, svědomitost, systematičnost. Je symbolem perfekcionismu a touhy po dokonalosti bez jakýchkoliv kompromisů. Představuje absolutní svobodu pro všechny možnosti a také nové začátky. Je to barva osvobození od všeho, ale také barvou očisty a relaxace.

Fialová barva
Fialová je spojována s duchovnem, fantazií a bohatstvím. Představuje také duchovní nasměrování. Je symbolem inteligence, představivosti a pozitivního zaměření. Fialová barva zklidňuje nervovou soustavu a je spojována se sedmou čakrou což je temenní čakra. Je to sídlo božské dokonalosti v člověku. Do harmonie se dostane, když budou harmonické všechny ostatní čakry.

Zelená barva
Zelená je barvou vyrovnanosti a harmonie mezi materiálnem a duchovnem. Ztělesňuje pozitivní vlastnosti a veselou energii. Znamená přijetí potlačovaných přírodních sil v našem nitru. Zvenku představuje růst a pokrok, uvnitř inspiruje subjektivní rovinu klidu a harmonie. Zelená tedy na straně jedné zvyšuje pevnost a uzemnění, na straně druhé podporuje klid a vyrovnanost. Na fyzické úrovni může její vlnová délka pozitivně ovlivnit krevní oběh, regulovat krevní tlak a podporovat léčbu onemocnění srdce. Na psychické úrovni působí na oblast citů. Pomáhá při nervových poruchách, únavě a nespavosti. Zelená barva je spojována se čtvrtou čakrou, čakrou lásky a vztahů. Jedná se o vztahy k sobě samým, tak k druhým lidem a celému světu.