Recept na domácí pečený čaj z třešní

peceny caj

Recept na domácí pečený čaj z třešní

Pečený třešňový čaj je lahodný a uklidňující nápoj, který kombinuje bohatou chuť třešní s uklidňujícím účinkem čaje. Recept, který vám zde ukážeme, spojuje trpkost třešní s aromatickým kořením a vytváří lahodný a aromatický nápoj, který si můžete vychutnat horký i studený.

Přísady:

  • 250 g vypeckovaných třešní
  • 250 ml vody
  • 2 lžíce medu (upravte podle chuti)
  • 2 lžičky sypaného černého čaje nebo 2 čajové sáčky
  • 1 tyčinka skořice
  • 4 celé hřebíčky
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nepovinné)

Návod k přípravě:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Do zapékací misky rovnoměrně rozložte vypeckované třešně. V případě potřeby můžete třešně posypat trochou cukru, abyste zvýraznili jejich přirozenou sladkost.
  3. Třešně pečte v předehřáté troubě přibližně 15-20 minut, nebo dokud nezměknou a nepustí šťávu.
  4. Zatímco se třešně pečou, přiveďte v hrnci k varu vodu. Jakmile voda dosáhne varu, snižte teplotu na minimum a přidejte tyčinku skořice, celý hřebíček a černý čaj.
  5. Čajovou směs nechte asi 5 minut mírně vařit, aby se do vody dostaly chutě koření a čaje.
  6. Po upečení třešní je vyjměte z trouby a přendejte je do hrnce s čajovou směsí.
  7. Do hrnce přidejte med a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. V případě potřeby můžete pro zvýraznění chuti přidat také lžičku vanilkového extraktu.
  8. Nechte čaj louhovat dalších 5 minut, aby se zajistilo dobré propojení chutí třešní a koření.
  9. Pomocí sítka s jemnými oky nebo čajového sítka sceďte čaj do konvičky nebo jednotlivých šálků, abyste odstranili třešňovou dužinu a koření.
  10. Pečený třešňový čaj podávejte horký nebo jej nechte vychladnout a zchladit pro osvěžující ledovou verzi. V případě potřeby ozdobte několika čerstvými třešněmi nebo posypte skořicí.

Pečený třešňový čaj je lahodný nápoj, který si můžete vychutnat kdykoli během dne. Jeho ovocná a kořeněná chuť z něj dělá ideálního společníka jak pro příjemné zimní večery, tak pro horké letní dny. Popíjejte a vychutnávejte si teplo (nebo chlad) a sladkost tohoto aromatického čaje, nechte ho zklidnit vaše smysly a vnést do vašeho dne nádech ovocné blaženosti.

A pokud se třešňové vůně dosud nemůžete nabažit, můžete sáhnout i po bombě do koupele vonící krásně po třešních.

Více - po třešních vonící bomba do koupele

bomba tresen