Vypěstujte si sami: řeřicha

rericha 

Mezi bylinky, které dokážou obohatit naši stravu a také báječně oživit kuchyňské okno, patří řeřicha zahradní. Můžete si ji vypěstovat sami, není to nic složitého. Nepotřebujete ani zeminu, stačí místo, kde je dostatek světla. A za pár dní budete mít krásně zelenou bylinku, která kromě příznivých účinků na naše zdraví potěší i oko!

Jak pěstovat řeřichu

Semínka se dají snadno sehnat v obchodech se semeny. Pokud se rozhodnete pro pěstování venku, na zahrádce nebo v truhlíku na balkóně, můžete ji vysévat už od března. Řádky by měly být od sebe vzdáleny asi 15 cm a stanoviště by mělo mít dost světla. Je také potřeba dbát na dobrou zálivku, protože rostlinky jsou šťavnaté a nedostatek vody by jim uškodil.

Pokud nemáme zahrádku, není nic ztraceno – řeřichu můžeme vysévat i v bytě, a to do mělkých misek s pískem nebo s rašelinou. Pokud si nechceme dělat doma nepořádek, postačí klidně i navlhčená vata nebo ubrousky. Ať už je substrát jakýkoliv, je potřeba jej udržovat stále vlhký.

Při teplotách do 20 °C řeřicha vyklíčí asi do tří dnů, nad 20 °C může vyklíčit už i přes noc. Roste rychle, už za dva až tři týdny můžeme sklízet. Odřezáváme podle potřeby přesně tolik, kolik spotřebujeme, řeřicha se nedá příliš skladovat a hned zvadne. Ořezané rostlinky nedorůstají – když nám řeřicha dojde, je potřeba nový výsev.


Časopisy a knížky Bylinky revue

Prostřednictvím knížek Bylinky revue pomáháme čtenářům dosáhnout soběstačnosti v přírodním léčení a zdravém životním stylu bez nutnosti častých návštěv lékaře a užívání chemických léků.

objednat

Bylinky revue jsou pravidelné knížky, přinášející radost a zároveň jedinečné informace ze světa bylinek. Najdete v nich tradiční a dávno zapomenuté znalosti našich předků i poslední poznatky dnešní vědy.

Bylinky vychází měsíčně a dostanete je do své schránky s poštovným ZDARMA. Možná je také seženete v některých prodejnách tisku, ale upřímně řečeno, snažíme se v nelehké době povznášet ducha kvalitním čtením a výhodnější je pro nás i pro vás předplatné. Děkujeme!

banner-blog-shoptet-BRSUBS