Recept: lehký salát s řeřichou, vejcem a mozzarelkami

vejce2

Mezi bylinky, které dokážou obohatit naši stravu a také báječně oživit kuchyňské okno, patří řeřicha zahradní. Má podobně štiplavou chuť jako ředkvičky, a hodí se proto do různých pomazánek, k posypání rizota, brambor nebo jiných příloh jako pažitka, nebo třeba na chleba. Ale pozor, není dobré ji tepelně zpracovávat, protože to potom zhořkne a není chutná. Dobře chutná i v kombinaci s vařeným vejcem a sýrem, např. mozzarellou, jako v našem receptu.

Budete potřebovat:

  • 5 cherry rajčátek
  • půl okurky
  • 2 malé mozzarellky
  • 2 vejce natvrdo
  • špenátové lístky
  • ledový nebo jiný salát
  • hrst čerstvé řeřichy
  • balzamikový ocet
  • panenský olivový olej
  • citrónovou šťávu

Postup:

Všechnu zeleninu omyjte. Rajčátka, mozzarellky a vejce nakrájejte na půlky, okurku na plátky. Špenátové lístky a řeřichu nechte vcelku. Všechno smíchejte, přidejte olivový olej a balzamiko. Nakonec zakápněte citrónovou šťávou.


Časopisy a knížky Bylinky revue

Prostřednictvím knížek Bylinky revue pomáháme čtenářům dosáhnout soběstačnosti v přírodním léčení a zdravém životním stylu bez nutnosti častých návštěv lékaře a užívání chemických léků.

objednat

Bylinky revue jsou pravidelné knížky, přinášející radost a zároveň jedinečné informace ze světa bylinek. Najdete v nich tradiční a dávno zapomenuté znalosti našich předků i poslední poznatky dnešní vědy.

Bylinky vychází měsíčně a dostanete je do své schránky s poštovným ZDARMA. Možná je také seženete v některých prodejnách tisku, ale upřímně řečeno, snažíme se v nelehké době povznášet ducha kvalitním čtením a výhodnější je pro nás i pro vás předplatné. Děkujeme!

banner-blog-shoptet-BRSUBS

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení